Hoe installeer ik een harde schijf in mijn recorder?

Voordat u aan de slag kunt met uw nieuwe Alarmsysteemexpert Bewakingssysteem dient u eerst een HDD te installeren voordat u de NVR opstart. Gelukkig is dit een heel eenvoudig proces alles wat u nodig heeft is een schroevendraaier.

In deze demo gebruiken we de DS-7716NI-I4-16P. Natuurlijk is het proces hetzelfde bij andere recorders.

Het kan zijn dat sommige schroefgaatjes net iets anders zitten, maar het basis principe is hetzelfde.

Om te beginnen, kunt u het chassis van uw Hikvision NVR eraf halen om toegang te krijgen tot het moederbord en de SATA-poorten waarop u de harde schijf gaat aansluiten.

Het bovenste deel van het chassis is meestal verwijderbaar en wordt vastgezet met schroeven aan de randen en achterkant van het apparaat.

Identificeer de schroeven die u moet verwijderen dit kan een willekeurig aantal zijn, afhankelijk van de grootte van uw NVR.

Bij dit model hoeft u alleen de schroeven aan de achterkant los te draaien om het bovenste deel van het chassis te verwijderen. Zorg dat u de schroeven niet kwijtraakt!

Eenmaal verwijderd, zou de NVR er ongeveer zo uit moeten zien. (Zie onderstaande afbeelding)

U kunt het moederbord duidelijk zien. Dit model heeft 4 plaatsen voor een HDD zoals onder in de afbeelding aangegeven met rode vierkantjes. De meeste modellen hebben 1 en sommige 2 plekken.

Nu gaat u de HDD op een van deze plekken schroeven. Het is gemakkelijker om hem eerst op de NVR aan te sluiten, dus kijkt u even naar het moederbord van de NVR hier zitten aan de rand enkele SATA-poorten, zoals uitgebeeld op onderstaand plaatje met rode lijntjes, dit is afhankelijk van het aantal HDD's dat uw NVR kan ondersteunen.

Uw NVR wordt geleverd met enkele SATA-kabels met een connector die past in de vorm van de SATA-poorten zie de vorige pagina.

Pak nu uw harde schijf en kijk rond de rand voor de SATA-interfacepoort en SATA-voedingspoort, zoals hieronder afgebeeld. De interfacepoort bevindt zich in het rode vak aan de rechterkant en de stroompoort is de connector aan de linkerkant.

Sluit de SATA-interfacekabel, die bij uw NVR is geleverd, aan op uw harde schijf en op het moederbord van uw NVR.

Uw NVR wordt ook geleverd met een kabel met meerdere aansluitingen. In de doos met accessoires, of zoals het geval is met de 7716NI-I4, een bundel SATA-kabels die al op het moederbord is aangesloten.

Identificeer er 1 en sluit deze aan op de overeenkomstige poort op uw HDD zie de vorige pagina.

Dat is alles, uw harde schijf is nu verbonden! Nu hoeft u hem alleen nog maar met een paar schroeven vast te zetten.

Zoek een drive bay (zoals aangegeven in de afbeelding hieronder)

Als u naar de HDD kijkt zult u zien dat er een paar gaten zijn voor de schroeven meestal zijn er 4 gaten als u deze uitlijnt kunt u hem vastzette

De NVR wordt hiervoor geleverd met een paar schroeven. Draai de NVR op zijn kant en schroef de HDD vanaf de onderkant van de NVR in de sleuf.

Hieronder ziet u een voorbeeld van onze 7716NI-I4 met de 2TB WD Purple-drive op zijn plaats geschroefd.

Schroef de bovenkant van de NVR er weer op en u bent klaar!

Nu hoeft u alleen nog maar de NVR op te starten en installatie wizard te doorlopen.