Camera niet zichtbaar op PoE NVR

Soms komt het voor dat de camera’s die je aansluit op een PoE recorder niet Plug and play zijn.

Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals:

• De recorder was niet volledig geconfigureerd voor dat de camera’s aangesloten werden.

• De recorder stond uit bij het koppelen van de camera’s en geeft bij het inschakelen aan elke camera hetzelfde IP adres.

• De camera’s zijn al actief en hebben al een IP adres.

Je kan dit controleren door te kijken bij het camera overzicht.

De camera’s die het niet naar behoren doen zullen de melding “netwerk abnormaal” of “ip camera bestaat niet” aangeven.

Je kan dit probleem op 2 manieren oplossen:

Optie 1

Geef de camera’s en recorder een volledige factory defaults naar inactive.

Zorg ervoor dat de recorder eerst volledig juist geconfigureerd wordt en actief is met een sterk wachtwoord.

DAARNA kunt u 1 voor een de in inactive staat verkerende camera’s aan de PoE poorten aansluiten.

Optie 2

Zorg ervoor dat u met een pc bij de camera kan (bijvoorbeeld met SADP).

U moet er dan voor zorgen dat de camera een vast ip adres krijgt in de IP range van de PoE van de recorder.

Geef de camera een IP adres in de 192.168.254.x range, bij voorkeur wat verder in de range, bijvoorbeeld 192.168.254.50 enz.

Als de camera’s elk een eigen, vaste IP adres heeft kunt u deze op de recorder aansluiten en handmatig toe gaan voegen met de recorder.