Camera benaderen op de webinterface via een Hikvision NVR/DVR

Hikvision NVR's hebben een unieke functie waarmee u via het IP-adres van de NVR kunt inloggen op de web-GUI van de camera.

Het doel hiervan is dat veel functies niet alleen beschikbaar zijn via de web-GUI van de NVR, zodat u toegang hebt tot de meer gedetailleerde web-GUI van de camera's om fijnere aanpassingen aan uw camera's te maken.

Hikvision noemt dit "Virtual Host". Standaard is het uitgeschakeld, wat om veiligheidsredenen goed is. We adviseren mensen om het alleen in te schakelen wanneer ze het nodig hebben en het vervolgens uit te schakelen als ze klaar zijn. U moet zich ook op hetzelfde subnet bevinden als de NVR (op het LAN). Dit werkt niet op afstand, tenzij u de specifieke poorten die aan de camera's zijn toegewezen via de NVR hebt doorgestuurd.

Virtuele host inschakelen:

Log in op de web-GUI van de NVR -> Configuratietab -> Netwerk -> Geavanceerde instellingen -> Tabblad Overige -> Vink "virtuele host inschakelen" aan

Maak verbinding met de web-GUI van de camera:

Tabblad Configuratie -> Systeem -> Camerabeheer -> Klik op de link in de kolom "Verbinden" naast de camera waarmee u verbinding wilt maken

De web-GUI van de camera zou in een nieuw tabblad moeten worden geladen met een URL die er ongeveer zo uitziet:

http://192.168.1.99:65001/

Je zult merken dat het 65001 poortnummer voor elke camera anders is.

OPMERKING: de bovenstaande snapshots zijn bedoeld om u te helpen, maar Hikvision kan de lay-out wijzigen na een firmware-update, dus deze kunnen enigszins afwijken op uw NVR.