Hikvision / Dahua RSTP Streams

RTSP of Real Time Streaming Protocol is een protocol waar bijna elke camera of recorder mee kan werken om een live stream te kunnen doorgeven en ontvangen.

Elk merk camera heeft zijn eigen RTSP URL om live beeld te laten zien voor recorders van ander merk of een domotica systeem die beelden moet kunnen laten zien op een scherm.

De RTSP voor Hikvsion is ;

rtsp://ip adres:554/streaming/channels/2 ( 1=ch1, 02=sub )

rtsp://admin:paswoord@ip adres/streaming/channels/1 ( bij subnet 2 invullen ).

Voor Dahua is dit;

rtsp://ip adres/cam/realmonitor?channel=1&subtype=1&unicast=true

rtsp://ip adres:554/cam/realmonitor?channel=1@subtype=1