Een Hikvision NVR instellen.

Updated 1 week ago by AlarmsysteemExpert

Voordat je begint

Zoek een plek in uw huis met voldoende ruimte om uw hele systeem op te zetten en zorg ervoor dat het werkt voordat u de camera's op hun plaats monteert.

Laten we beginnen!

Er zijn twee verschillende softwareversies die op Hikvision recorders worden gebruikt. Volg de sectie hieronder die relevant is voor de versie die u op uw DVR heeft.

De eerste stap is hetzelfde voor beide softwareversies. We gaan eerst de NVR aanpakken en als we dat eenmaal hebben geconfigureerd, gaan we de camera's instellen.

Het eerste dat u moet doen, is de NVR in het stopcontact steken, een geschikte monitor aansluiten, een kabel van de LAN-poort op uw NVR rechtstreeks aansluiten op uw router en de meegeleverde muis aansluiten op een van de USB-poorten.

Sluit uw camera's nog niet aan

GUI 3.0

Wachtwoorden

Het eerste dat u wordt gevraagd, is een wachtwoord instellen. U moet een wachtwoord maken, dit bevestigen in het tweede vak en hetzelfde wachtwoord invoeren in het vak IP-cameraactivering. We raden u aan het vakje Beveiligingsvraag aangevinkt te laten, omdat u hiermee drie beveiligingsvragen kunt beantwoorden waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen als u het in de toekomst vergeet.

Nadat u uw wachtwoord heeft gemaakt, wordt u gevraagd een GUID-bestand te exporteren.

Deze stap is optioneel, maar net als bij de beveiligingsvragen wordt het opnieuw instellen van uw wachtwoord veel gemakkelijker als u het in de toekomst vergeet. Om dit te doen, moet u een USB-geheugenstick aansluiten op een van de USB-poorten op de DVR en vervolgens op Ja klikken in de prompt.

Zorg ervoor dat op het volgende scherm USB Flash Disk is geselecteerd en druk op Exporteren gevolgd door Terug. Hiermee wordt het GUID-bestand op uw USB-geheugenstick opgeslagen, dus bewaar het op een veilige plaats.

Ten slotte wordt u gevraagd om een ​​ontgrendelingspatroon in te stellen. Eenmaal ingesteld kan dit worden gebruikt als alternatief voor het wachtwoord. Klik en sleep een lijn over ten minste vier punten voordat u hetzelfde patroon herhaalt om te bevestigen.

Setup Wizard

Nadat u uw ontgrendelingspatroon heeft gemaakt, wordt de installatiewizard gestart. Dit is de gemakkelijkste manier om de basisfuncties van de DVR in te stellen, dus we zullen vanaf hier de installatiewizard volgen.

1) Kies eerst de gewenste taal en druk op Toepassen.

2) Als u de wizard elke keer wilt zien, laat u het vakje Start Wizard When Device Starts aangevinkt. Als u de wizard niet meer wilt zien, schakelt u het selectievakje uit en drukt u op Toepassen.

3) Als de weergegeven tijd niet correct is, kan deze hier worden bijgewerkt. Klik op het vakje voor de relevante informatie en u kunt een nieuwe datum en tijd invoeren of de tijdzone of het datumformaat wijzigen.

4) Het volgende scherm is voor uw netwerkinstellingen. De eenvoudigste optie hier is om het vakje DHCP inschakelen aan te vinken, waarmee uw DVR wordt geïnstrueerd om zichzelf automatisch de juiste instellingen voor uw netwerk toe te wijzen. Als u meer vertrouwd bent met netwerken, kunt u handmatig netwerkinstellingen toewijzen, maar voor de meeste gebruikers is DHCP inschakelen voldoende.​

5) Het volgende is de instelling voor weergave op afstand. Dit is voor als u uw camera's op een telefoon of tablet wilt kunnen bekijken. Als dat iets is dat u wilt doen, vink dan het vakje Inschakelen aan en volg deze handleiding, anders kunt u het vakje leeg laten en op Volgende drukken.

6) Op de volgende pagina ziet u meer netwerkinstellingen. Deze hebben betrekking op meer geavanceerde methoden om het systeem op afstand te bekijken, maar voor de meeste gebruikers kan dit allemaal worden genegeerd, dus klik gewoon op Volgende.

7) Als u geen harde schijf in uw DVR heeft geïnstalleerd, kunt u de volgende pagina overslaan. Als u een harde schijf hebt geïnstalleerd, moet u uw harde schijf selecteren door het vakje links van het apparaat aan te vinken en vervolgens op Initiëren te klikken. U ziet de status veranderen in Initialiseren, wacht tot de status Normaal wordt weergegeven en druk vervolgens op Volgende.

8) Op de volgende pagina krijgt u een lijst te zien van alle IP-camera's die zich in uw netwerk bevinden. Als je al camera's hebt geïnstalleerd die je aan het systeem wilt toevoegen, kun je ze in deze lijst selecteren en op Toevoegen drukken, zodat ze aan je NVR worden toegevoegd. U moet het wachtwoord weten voor alle camera's die u op dit moment toevoegt.

9) Met de laatste stap van de wizard kunt u enkele basisopname-instellingen instellen. Als u wilt dat uw camera's de hele tijd opnemen, klikt u op het tandwielpictogram naast Continu. Als u wilt dat ze alleen opnemen wanneer er iets voor hen beweegt, kunt u op het tandwielpictogram naast Bewegingsdetectie drukken.

Druk op Voltooien en u keert terug naar de startpagina van de DVR.

Uw camera's toevoegen​

Als je gloednieuwe Hikvision-camera's gebruikt, is deze stap net zo eenvoudig als ze op de camerapoorten van je NVR aan te sluiten. Alle Hikvision-camera's worden geleverd als inactieve apparaten. Door ze aan te sluiten op een NVR die al is geconfigureerd, zoals we zojuist hebben gedaan, wordt zowel de camera geactiveerd als geconfigureerd voor de NVR.

Wanneer een nieuwe camera wordt aangesloten, activeert de NVR de camera, past hetzelfde wachtwoord toe op de camera als is ingesteld op de NVR en zorgt ervoor dat elke camera zijn eigen IP-adres heeft, zodat geen van hen met elkaar in conflict komt.

Na het aansluiten van een camera kan het een minuut duren voordat deze is ingeschakeld en zichzelf heeft geconfigureerd, maar kort nadat u een nieuwe camera hebt aangesloten, zou deze op de liveweergavepagina moeten verschijnen.

LET OP: ongeacht hoe uw camera's uiteindelijk worden bedraad, of dat nu rechtstreeks naar uw NVR gaat, via uw netwerk, met behulp van schakelaars of bruggen, de eerste stap moet altijd zijn de camera's rechtstreeks op de NVR aan te sluiten, zodat ze kunnen hun configuratieprocedure doorlopen.

Extra stappen

Het kan zijn dat uw NVR met regelmatige tussenpozen een hoorbare piep maakt na het voltooien van de installatie. Deze kunnen een reeks dingen aangeven, zoals het ontbreken van een harde schijf in het systeem of het niet verbonden zijn met internet. Deze kunnen handig zijn om aan te geven of er een storing is, maar ze kunnen onnodig zijn, bijvoorbeeld als u ervoor kiest om uw DVR niet met internet te verbinden, dan is het systeem dat u waarschuwt dat het systeem niet is verbonden met internet niet erg bruikbaar. Als resultaat kunnen we de hoorbare piepjes uitschakelen.

1) Terwijl u naar de liveweergave van uw camera's kijkt, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Menu.

2) Voer uw wachtwoord of ontgrendelingspatroon in en ga vervolgens naar Configuratie > Uitzonderingen

3) Wijzig het Uitzonderingstype in Alle, zorg ervoor dat het vak Hoorbare waarschuwing leeg is en druk op Toepassen.

GUI 4.0

Taal

Het eerste dat moet worden ingesteld, is de taal voor het systeem. Als u het systeem in het Engels wilt verlaten, drukt u gewoon op Afsluiten, anders selecteert u de gewenste taal in het vervolgkeuzemenu en drukt u op Toepassen gevolgd door Afsluiten.

Nadat u uw taal hebt geselecteerd, ziet u mogelijk een bericht zoals de volgende afbeelding:

Als u dit bericht ziet, betekent dit eenvoudigweg dat het systeem een ​​andere resolutie kan uitvoeren die beter past bij de door u gekozen monitor. Druk op Ja om door te gaan.

Wachtwoorden

De volgende stap is het aanmaken van uw wachtwoord en ervoor zorgen dat u het opnieuw kunt instellen als u het wachtwoord in de toekomst vergeet.

Voer uw gewenste wachtwoord in de vakken Maken en Bevestigen in. We raden u ook aan hetzelfde wachtwoord te gebruiken in het vak Standaardkanaal. De drie opties die u in het midden van het scherm ziet, Gereserveerde e-mailinstellingen, Export GUID en Beveiligingsvraagconfiguratie hebben allemaal betrekking op verschillende methoden om uw wachtwoord opnieuw in te stellen als u het in de toekomst vergeet. We raden u ten zeerste aan om alle drie de opties ingeschakeld te laten voor het geval het wachtwoord ooit wordt vergeten. Druk ten slotte op OK.

Op de volgende pagina wordt u gevraagd een e-mailadres in te voeren.

Daarna komt de GUID Export-pagina. Op dit punt moet u een USB-geheugenstick aansluiten op een van de USB-poorten. Selecteer het apparaat in het menu Apparaatnaam en druk op Exporteren. Zodra u de bevestiging ziet dat het bestand is geëxporteerd, drukt u op Terug.

De volgende zijn de beveiligingsvragen. Selecteer drie vragen uit de beschikbare opties en voer het door u gekozen antwoord voor elke vraag in voordat u op OK klikt.

De laatste stap is het maken van een ontgrendelingspatroon. Teken een lijn die ten minste vier punten met elkaar verbindt voordat u deze herhaalt om het patroon te bevestigen.

Setup Wizard

Nadat u uw ontgrendelingspatroon heeft gemaakt, wordt de installatiewizard gestart. Dit is de gemakkelijkste manier om de basisfuncties van de DVR in te stellen, dus we zullen vanaf hier de installatiewizard volgen.

1) Eerst stellen we de datum en tijd in op het systeem. Selecteer uw tijdzone en controleer of de datum en tijd correct zijn. Als ze moeten worden gewijzigd, kunt u in het vak voor elke sectie klikken, waarna de optie verschijnt om de wijziging aan te brengen.

2) Het volgende scherm is voor uw netwerkinstellingen. De eenvoudigste optie hier is om het vakje DHCP inschakelen aan te vinken, waarmee uw DVR wordt geïnstrueerd om zichzelf automatisch de juiste instellingen voor uw netwerk toe te wijzen. Als u meer vertrouwd bent met netwerken, kunt u handmatig netwerkinstellingen toewijzen, maar voor de meeste gebruikers is DHCP inschakelen voldoende.

3) Als u geen harde schijf in uw DVR heeft geïnstalleerd, kunt u de volgende pagina overslaan. Als u een harde schijf hebt geïnstalleerd, moet u uw harde schijf selecteren door het vakje links van het apparaat aan te vinken en vervolgens op Initiëren te klikken. U ziet de status veranderen in Initialiseren, wacht tot de status Normaal wordt weergegeven en druk vervolgens op Volgende.

4) Op de volgende pagina krijgt u een lijst te zien met alle IP-camera's die zich op uw netwerk bevinden. Als je al camera's hebt geïnstalleerd die je aan het systeem wilt toevoegen, kun je ze in deze lijst selecteren en op Toevoegen drukken, zodat ze aan je NVR worden toegevoegd. U moet het wachtwoord weten voor alle camera's die u op dit moment toevoegt.

5) Het volgende is de instelling voor weergave op afstand. Dit is voor als u uw camera's op een telefoon of tablet wilt kunnen bekijken. Als u dat wilt doen, vink dan het vakje Inschakelen aan en volg deze handleiding, anders kunt u het vakje leeg laten en op Volgende drukken.

6) De laatste pagina geeft u de mogelijkheid om uw wachtwoord te wijzigen. Als u uw wachtwoord wilt wijzigen, kunt u het vakje naast Nieuw beheerderswachtwoord aanvinken. Als u echter tevreden bent met het wachtwoord dat u al hebt ingesteld, klikt u op Voltooien.

Uw camera's toevoegen

Als je gloednieuwe Hikvision-camera's gebruikt, is deze stap net zo eenvoudig als ze op de camerapoorten van je NVR aan te sluiten. Alle Hikvision-camera's worden geleverd als inactieve apparaten. Door ze aan te sluiten op een NVR die al is geconfigureerd, zoals we zojuist hebben gedaan, wordt zowel de camera geactiveerd als geconfigureerd voor de NVR.

Wanneer een nieuwe camera wordt aangesloten, activeert de NVR de camera, past hetzelfde wachtwoord toe op de camera als is ingesteld op de NVR en zorgt ervoor dat elke camera zijn eigen IP-adres heeft, zodat geen van hen met elkaar in conflict komt.

Na het aansluiten van een camera kan het een minuut duren voordat deze is ingeschakeld en zichzelf heeft geconfigureerd, maar kort nadat u een nieuwe camera hebt aangesloten, zou deze op de liveweergavepagina moeten verschijnen.

LET OP: ongeacht hoe uw camera's uiteindelijk worden bedraad, of dat nu rechtstreeks naar uw NVR gaat, via uw netwerk, met behulp van schakelaars of bruggen, de eerste stap moet altijd zijn de camera's rechtstreeks op de NVR aan te sluiten, zodat ze kunnen hun configuratieprocedure doorlopen.

Extra stappen

Het kan zijn dat uw NVR met regelmatige tussenpozen een hoorbare piep maakt na het voltooien van de installatie. Deze kunnen een reeks dingen aangeven, zoals het ontbreken van een harde schijf in het systeem of het niet verbonden zijn met internet. Deze kunnen handig zijn om aan te geven of er een storing is, maar ze kunnen onnodig zijn, bijvoorbeeld als u ervoor kiest om uw DVR niet met internet te verbinden, dan is het systeem dat u waarschuwt dat het systeem niet is verbonden met internet niet erg bruikbaar. Als resultaat kunnen we de hoorbare piepjes uitschakelen.

1) Klik met de rechtermuisknop om de rij met menupictogrammen boven aan het scherm weer te geven. Open het instellingenmenu door op het tandwielpictogram te klikken.

2) Navigeer naar Evenement > Normale gebeurtenis > Uitzondering.

3) Wijzig het Uitzonderingstype in Alle, zorg ervoor dat het vak Hoorbare waarschuwing leeg is en druk op Toepassen.