Basis Installatie Hikvision Recorder

Deel 1

Het aansluiten van de NVR

Deze handleiding bestaat uit 2 delen. Als het goed is heeft u de HDD geïnstalleerd mocht dit niet zo zijn
kunt u in onze andere handleiding vinden hoe u dit kunt doen. https://help.alarmsysteemexpert.nl/article/0s6a0k9frp-hoe-installeer-ik-een-harde-schijf-in-mijn-recorder

De stap hierna is het basisinstallatieproces die zult u doorlopen wanneer het systeem voor het eerst wordt ingeschakeld. Dit is gelukkig een vrij eenvoudig proces.

We bespreken het basisconfiguratieproces in de volgende alinea’s.

Wij raden u aan om de camera's voorlopig niet aan te sluiten totdat uw NVR correct is geconfigureerd.

Het is belangrijk om eerst te zorgen dat u de vereiste componenten op de achterkant van uw NVR aansluit.

Uw NVR moet er ongeveer als volgt uitzien. Dit kan per model licht verschillen.

U kunt nu een stroombron op uw NVR aansluiten, meestal is dit in de vorm van een meegeleverde ketel stekker, hier rechts van de NVR op het onderstaande plaatje met rood omlijnt.

In dezelfde afbeelding ziet u ook de terminals waarnaar u eventuele Alarm I / O-verbindingen en RS-485-verbindingen zou maken, maar u kunt deze voor de toekomst achterlaten.

U kan uw NVR aansluiten op een monitor met de meegeleverde HDMI-kabel.

U kan daarna uw NVR verbinden met uw lokale netwerk via de LAN-poort die wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Hiermee wordt verbinding gemaakt met een switch of router op uw netwerk. Sluit tot slot een USB-muis aan op de USB-poort aan de achterkant van het apparaat of aan de voorkant. Al deze verbindingen zijn hieronder te zien in de afbeelding.

Tenslotte zal uw Hikvision NVR hoogstwaarschijnlijk een ingebouwde PoE-switch hebben en dus PoE-poorten aan de achterkant van het apparaat.

De DS-7716NI-I4-16P heeft 16 PoE-poorten voor gebruik (Dit verschilt per model, maar de werkwijze is hetzelfde)

U kunt de camera's op deze poorten aansluiten als u de Plug-and-play functionaliteit van het apparaat wilt gebruiken.

Als u de juiste connecties heeft gemaakt kunt u de NVR opstarten ————————————————————————————————

Deel 2 Het Activeren van de NVR

Als de NVR opstart wordt het als het goed is een Hikvision startscherm weergegeven. De NVR zal waarschijnlijk ook een reeks doordringende luide pieptonen maken u hoeft hier niet van te schrikken dit is normaal!

Wat de NVR hiermee bedoeld is dat de HDD moet worden geformatteerd dit gaan we zo dadelijk doen in deze handleiding.

De NVR zal u vragen hem met een wachtwoord te activeren. Het is absoluut essentieel dat u een "sterk" wachtwoord maakt zoals gedefinieerd door de NVR.

Als uw gebruikelijke wachtwoord niet als sterk genoeg is moet u het wijzigen in een wachtwoord dat wel veilig is. U kunt later in deze handleiding meer lezen over het activeren van Hikvision apparaten en de mogelijke problemen die een onjuiste activering kan veroorzaken.

Geïntroduceerd in firmwareversie v3.4.2 voor -I-serie en -E-serie NVR's is de mogelijkheid om een NVR snel te ontgrendelen met een vast patroon. U wordt nu gevraagd om het patroon in te stellen om uw NVR te ontgrendelen - zorg ervoor dat u dit onthoudt!

Nadat u het ontgrendeling patroon heeft ingesteld, wordt de basisinstallatie wizard gestart. De NVR geeft u de mogelijkheid om het starten van de wizard uit te schakelen zodat u deze niet meer ziet tijdens het opstarten.

U wordt gevraagd om de huidige datum en tijd van uw regio in te stellen. Voer de relevante informatie in, zorg ervoor dat deze zo nauwkeurig mogelijk is en druk nogmaals op Volgende.

U wordt nu gevraagd om de verschillende poorten in te stellen die de NVR zal gebruiken voor functies zoals HTTP-toegang, RTSP en server toegang. Deze instellingen kunnen het beste blijven staan zoals ze uit de fabriek komen, maar als dit niet mogelijk is voor u of als u ze wilt wijzigen is het verstandig dat nu te doen.

In dit venster kunt u de netwerkparameters van de NVR zelf configureren. Het eerste dat u wilt doen is DHCP uitschakelen. Dit vergemakkelijkt het proces later in deze handleiding.

Wijs vervolgens de NVR een ongebruikt IP-adres toe op uw netwerk. U wilt dat dit binnen hetzelfde bereik valt als uw standaard gateway, meestal uw router.

Dus als het IP-adres van uw router bijvoorbeeld 192.168.1.1 is, wilt u de NVR een IP-adres geven binnen het bereik van 192.168.1.x waarbij x een ongebruikt adres is tussen 2-254.

U kunt een Windows-opdrachtprompt openen:

(Start Menu> Uitvoeren> typ cmd en druk op enter)

En voer vervolgens de opdracht in

ipconfig

Druk op enter om informatie weer te geven over het netwerk waarop uw huidige pc is ingeschakeld.

Het IP-adres van uw router wordt standaard weergegeven. U kunt ook controleren of een IP-adres in gebruik is door.

Ping 192.168.1.100 Druk op enter!

Voer het IP-adres van uw router in als de standaard gateway en voer ook een DNS-server in. Voor de meeste mensen is de DNS-server van Google van 8.8.8.8 prima, met 8.8.4.4 als alternatieve DNS-server (zie hieronder). Laat het interne NIC IPv4-adres zoals het is en klik op Volgende.

In het volgende venster kunt u de aangesloten HDD uit de vorige handleiding formatteren:

Hierna zal het piepen stoppen. Als u de HDD goed heeft geïnstalleerd komt deze zoals in de onderstaande afbeelding te zien in de lijst te staan.

In de kolom Status moet deze worden weergegeven als Niet geïnitialiseerd. Selecteer het aankruisvakje links van de schijf en selecteer vervolgens de knop "Init".

LET OP! Als u de schijf formatteert, worden alle opgeslagen gegevens gewist.

Druk op OK als u dit proces wilt uitvoeren. Wacht tot het initialisatie proces is voltooid en de tabel zou dan de status van uw schijf als Normaal moeten weergeven in plaats van niet geïnitialiseerd.

Het proces kan enkele minuten duren, maar als het eenmaal is geïnitialiseerd, selecteert u volgende.

Nu zijn we bijna klaar! In het volgende venster kunt u camera's op uw netwerk toevoegen aan de NVR. Sla voor nu deze stap over en klik op Volgende we zullen direct camera's toevoegen aan een NVR.

Er zijn een aantal potentiële valkuilen bij het toevoegen van camera's aan een NVR wij raden u aan onderstaande handleiding te lezen:

Hoe installeer ik een IP-camera op een NVR.

In dit laatste venster kunt u een basis opnameschema instellen voor alle aangesloten camera's. Als u op het tandwiel naast continu of bewegingsdetectie klikt, kunt u een opnameschema voor de hele dag starten voor elke aangesloten camera.

Voorlopig is het beste om gewoon het tandwiel naast continu te klikken en de hele dag door te gaan met opnemen voor alle kanalen.

Druk op de OK-knop en u bent klaar! Uw NVR heeft nu een basisconfiguratie en is klaar om dieper te worden geconfigureerd.