Hoe voeg ik een IP-Camera toe aan mij recorder?

Updated 1 month ago by AlarmsysteemExpert

Hoe voeg ik een IP-Camera toe aan mij recorder?

Allereerst kunt u beslissen of u de camera handmatig via het netwerk aan de NVR wilt toevoegen of rechtstreeks op de NVR PoE-poorten (Plug-and-play).

Bij verbinding via Plug-and-play zal de NVR enkele van zijn eigen instellingen op de camera zetten. De NVR zal de camera activeren met zijn eigen wachtwoord, en dus moet elke camera die u gaat gebruiken via Plug-and-play inactief zijn of hetzelfde wachtwoord hebben als de NVR.

Nu dit is gebeurd opent u het NVR-menu en navigeer je naar de Camera.

Hierna wordt een tabel weergegeven met een lijst van alle beschikbare camera-kanalen op uw NVR, beginnend bij D01 en variërend tot D16 voor bijvoorbeeld een 16-kanaals NVR. Bepaal aan welk kanaal u een camera gaat toevoegen - D01 komt overeen met poort 1 op de achterkant van uw NVR.

In dit geval voegen wij een camera toe aan D01. Kijk naar de rij totdat u bij de kolom "Bewerken" komt en klik op het onderstaande notitieblok pictogram.

Dit zal een ander venster openen, waarin u kunt bepalen waar dit specifieke kanaal een camera probeert toe te voegen. Standaard moeten de D ##-kanalen allemaal geconfigureerd zijn voor Plug-and-play. Als je een camera gaat toevoegen via Plug-and-play, controleer dan of dit het geval is. Zo ja, dan hoeft u nu alleen maar de inactieve camera aan te sluiten op de overeenkomstige PoE-poort aan de achterkant van de NVR en u bent klaar!

Let wel op, als je een camera handmatig gaat toevoegen zoals we hier bespreken zal je de toevoegings- manier moeten aanpassen in het menu.

Na een paar seconden moet de NVR uw camera op het netwerk vinden en toevoegen. U kunt controleren of dit is gelukt door opnieuw naar de camera tabel te navigeren en de statuskolom te controleren op het juiste kanaal. Als dit lukt, moet het waarschuwingsbord zijn veranderd in een blauw pictogram met daarin een afspeel bord, zoals hieronder te zien is.

Uw camera is nu succesvol toegevoegd!