Hoe stel ik een opnameschema in?

Updated 1 month ago by AlarmsysteemExpert

Hoe stel ik een opnameschema in?

Een van de eerste en belangrijkste dingen die u op uw NVR moet configureren, is het opnameschema van elke camera. Of het nu gaat om continu opnemen, 24/7 opnemen of door beweging geactiveerde opnames, het is van vitaal belang dat u uw camera's instelt om correct op te nemen.

Hikvision NVR's zijn vrij flexibel als het op opnemen aankomt, en dus zou u het moeten kunnen configureren om aan u behoeften te voldoen. Gelukkig is het ook heel eenvoudig, volg gewoon de onderstaande stappen.

U kunt het opnameschema instellen via uw web browser.

Maak verbinding met het IP-adres van uw NVR en navigeer naar Configuration> Storage> Schedule settings

U wordt begroet met het configuratievenster Opnameschema, zoals hieronder weergegeven. Afhankelijk van het model NVR en de firmware versie waarop het wordt uitgevoerd, kan het er iets anders uitzien. Ter referentie: ik gebruik een DS-7716NI-I4-16Pop v3.4.

Selecteer de camera die u wilt configureren in het vervolg keuzemenu Channel No. Elke camera heeft een onafhankelijk opnameschema, dus het is belangrijk dat u weet dat u de juiste aanpast.

Zorg ervoor dat het selectievakje Inschakelen ook is aangevinkt.

Kijk vervolgens naar het vervolg keuzemenu onder Inschakelen dat opties weergeeft zoals Continuous, Motion | Alarm enz. Dit zijn de verschillende soorten opname triggers die de NVR kan ondersteunen. Selecteer het type opname dat u de camera wilt laten gebruiken. Het is mogelijk om een combinatie van verschillende soorten opnames voor verschillende tijden te gebruiken - daar komen we zo op

Kijk nu opnieuw naar de tijdlijn en "teken" de tijdsperiode waarin u uw camera wilt laten opnemen voor het door u opgegeven opnametype. Als u naar een ander opnametype overschakelt, kunt u ook een tijdsperiode voor die trigger instellen. Als demo heb ik bij deze camera bijvoorbeeld gekozen om tijdens kantooruren (09:00 - 17:00) in beweging op te nemen en de rest van de dag continu. De kleur gecodeerde grafiek wordt rechts van de tijdlijn weergegeven.

Als u op een bepaalde balk op de tijdlijn klikt, wordt een

pop-upvenster weergegeven waarin u de configuratie kunt verfijnen.

Die specifieke dag is nu geconfigureerd. Om dit schema naar de rest van de week te kopiëren, kunt u op het groene papierpictogram

rechts van de tijdlijn balk van die dag klikken, waarmee u kunt kiezen

welke dagen van de week (indien van toepassing) u wilt kopiëren naar het schema.

In mijn voorbeeld heb ik het schema naar de hele week

gekopieerd. Nadat u op OK hebt gedrukt, controleert u of het schema is gekopieerd.

U kunt dit schema ook naar andere camera-kanalen kopiëren, indien dit wenselijk is. Klik op de knop "Kopiëren naar ..." onder aan de tijdlijn. Dit zal een ander venster openen (hieronder) waarin u de camerakanalen kunt kiezen waarnaar u het schema wilt kopiëren.

Druk ten slotte op de rode knop opslaan onder aan de tijdlijn en je bent klaar! Wacht een paar minuten en controleer of het opnameschema is gelukt door de beelden te controleren. U zou opnames moeten vinden op basis van het schema dat u zojuist hebt ingesteld.

Lokaal

een opnameschema instellen via een monitor Het instellen van een opnameschema met behulp van een monitor die lokaal is aangesloten op een NVR zal zeer bekend voorkomen bij iedereen die dit via een webbrowser heeft gedaan. Het proces is bijna identiek.

Open het menu NVR's en navigeer naar de optie genaamd Record.

Hierdoor wordt een opnameschema venster (hieronder) geopend met een tijdlijn die lijkt op die in een webbrowser. Zorg ervoor dat u de camera waarvoor u een schema wilt instellen, hebt geselecteerd via het vervolg keuzemenu en dat schema inschakelen is aangevinkt.

Door op een van de gekleurde opties aan de rechterkant te klikken

(Beweging, Gebeurtenis etc.), kunt u vervolgens een periode van die opname-trigger op de tijdlijn "tekenen". Als u bijvoorbeeld op Beweging klikt en vervolgens van 09:00 - 17:00 uur tekent, zal deze specifieke camera tijdens deze uren alleen opnemen op beweging detecties.

Nadat u het gewenste schema op basis van deze triggers heeft geconfigureerd, selecteert u de knop toepassen. U kunt dit schema  ook naar andere aangesloten camera's kopiëren, vergelijkbaar met een webbrowser, door op de knop kopiëren te klikken en de camera's te kiezen waarnaar u wilt kopiëren.

Wacht een paar minuten en controleer of de camera's inderdaad opnemen door afspelen aan te vinken, en daarna ben je klaar!