Timelaps (Interval foto)

Voor deze optie moet de camera of de recorder interval optie hebben. Dat wil zeggen dat in het geval van de camera er een SD kaartje aanwezig moet zijn, en bij het gebruik van een recorder er gekozen moet zijn voor een 7700 series.

Vanaf de camera (stand alone)

Een voordeel van de interval foto’s vanaf de camera te doen is dat de foto’s vaak in een hogere resolutie genomen kunnen worden.

Log in op de camera en ga naar:
Configuratie -> Schema instellingen -> Bijgesloten -> Vastlegschema

Stel hier in wanneer er foto’s gemaakt moeten worden.
Ga vervolgens naar “vastlegparameters” en maak de keuze uit “Timing” of “Getriggerde gebeurtenis-snapshot aan”.
• Timing is voor een snapshot op een vast tijdstip (seconden, minuten, uren en dagen)
• Getriggerd is voor een aantal snapshots na een gebeurtenis.

In het geval van “Timing” kiest u het bestandsformaat, de Resolutie van de foto’s, de kwaliteit en hoe vaak er een foto gemaakt moet worden in het door het schema bepaalde tijdsbestek.

Om de foto’s op te halen uit de camera volgt u de volgende stappen:
Log in op de Camera en ga naar “Beeld”.
Selecteer bestandstype “continu” en geef de begin en eind datum op. Daarna klikt u op “zoek” om de foto lijst te verkrijgen.

Vink vervolgens de bestanden aan om te downloaden naar de standaard map:
C:\Gebruikers\gebruikersnaam\Web\DownloadFiles

Met een 7700 recorder kan dit ook, echter zal de resolutie van de foto’s dan lager zijn.
Selecteer hiervoor de camera(s) welke interval foto’s moeten maken en selecteer de gewenste interval.
Deze foto’s worden op de HDD van de recorder opgeslagen en zijn op dezelfde manier terug te vinden als bij een camera.