Basis DVR/NVR instellen

Basis recorder instellen

Stap 1:
Schakel de recorder in en verbind deze via de LAN met het netwerk (of LAN van de laptop)

Stap 2:
Zorg voor een laptop met de SADPtool

Stap 3:
Start SADP op (als admin) en selecteer de recorder (inactive)

Stap 4:
Vul een sterk wachtwoord in. Een zwak wachtwoord wordt niet geaccepteerd.
ONTHOUD uw admin wachtwoord goed.

Stap 5:
Pas het IP adres aan van de recorder in de IP range van het netwerk. Tevens vult u de bijbehorende gateway in. Vul daarna uw admin wachtwoord in en klik op Modify.

Stap 6:
Open Internet Explorer en vul het IP adres in zodat u op de inlog pagina komt.
Hier vult u de gebruikersnaam (admin) en het wachtwoord in. (tevens accepteert u de WebVideoActiveX plugin.

Stap 7:
Om het piepen van de recorder te stoppen moet de geïnstalleerde HDD geformatteerd worden.
Dat doet u bij “Configuratie -> Opslag -> Opslagbeheer”. Selecteer de HDD en klik op “Formatteer”

Stap 8a:
Koppel de camera’s 1 voor 1 aan de PoE van de recorder en wacht tot de nieuwe camera’s online komen op de recorder. (dit vergt geduld )

Stap 8b:
Handmatig camera’s toevoegen gaat alsvolgd
Ga naar “Configuratie -> Systeem -> Camerabeheer”
Selecteer een positie (D1 t/m D..) en klik op “Wijzigen”

Vul het juiste IP adres in van de camera (de PoE kant zit in de 192.168.254.x range, een andere camera kan alleen in dezelfde range zitten als de LAN kant van de recorder)
Selecteer onderin “Handmatig” in plaats van “Plug and Play” en vul de gegevens van de camera in.

Stap 9:
Standaard staan de camera’s al op continu opname. Mogelijk dat u hier nog motion van kan maken.
Dit kunt u als volgt instellen:
Ga naar “Configuratie -> Gebeurtenis -> gebeurtenissen”
Stel het raster in klik op “bewaar”

Daarna moet u het opname schema nog aanpassen.
Ga naar “Configuratie->Opslag->Schema instellingen” en selecteer de camera’s welke u op motion (beweging) wil op laten nemen.
Klik op de tijdlijn om deze aan te passen naar “Beweging”

Om de bewegings opname te kopieren naar andere dagen klikt u op het icoontje rechts van de tijdbalk. Vervolgens selecteerd u de dagen die dezelfde instellingen moeten hebben.
Klik ter afsluiting op “Bewaar” om de instellingen op te slaan.

Stap 10:
De tijdinstellingen goed zetten.
Ga naar “ConfiguratieSystemSysteeminstellingenTijdinstellingen” en vul de gegevens in als hieronder:

NTP = tijd server instelling, de tijd wordt om de ingestelde tijd gesynchroniseerd
DST = Daylight Savings Time, zomer en wintertijd